UnicodeDecodeError when installing a new package


#1

I am trying to install a package that I have used many times on C9, however it fails in new Python workspaces with following error:

Cleaning up…
Exception:
Traceback (most recent call last):
File “/usr/lib/python2.7/dist-packages/pip/basecommand.py”, line 122, in main
status = self.run(options, args)
File “/usr/lib/python2.7/dist-packages/pip/commands/install.py”, line 278, in run
requirement_set.prepare_files(finder, force_root_egg_info=self.bundle, bundle=self.bundle)
File “/usr/lib/python2.7/dist-packages/pip/req.py”, line 1198, in prepare_files
do_download,
File “/usr/lib/python2.7/dist-packages/pip/req.py”, line 1376, in unpack_url
self.session,
File “/usr/lib/python2.7/dist-packages/pip/download.py”, line 582, in unpack_http_url
unpack_file(temp_location, location, content_type, link)
File “/usr/lib/python2.7/dist-packages/pip/util.py”, line 643, in unpack_file
untar_file(filename, location)
File “/usr/lib/python2.7/dist-packages/pip/util.py”, line 574, in untar_file
path = os.path.join(location, fn)
File “/usr/lib/python2.7/posixpath.py”, line 80, in join
path += ‘/’ + b
UnicodeDecodeError: ‘ascii’ codec can’t decode byte 0xe2 in position 47: ordinal not in range(128)

Storing debug log for failure in /home/ubuntu/.pip/pip.log

I googled around and it supposed to be a locale error, I managed to set locale to en_us.utf-8 it didn’t change anything. I don’t understand much about these settings, so I don’t know what to do next.

Could anybody help me out with this? It lasts 10 days now …