No hints and warnings


#1

Hello. Some days ago hints, errors and warnings in my code all disappered from all workspaces (php, rails, html5). And now there’s no any highlightings if there’s an error or a warning. Could you help me?


#2

do you see any errors in browser console?


#3

Yes, a lot of errors. 668 errors. Here are some of them:

Failed to load resource: net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED
workspace-html5.js:1552 Error: Failed to retrieve resource from api.c9.io
    at XMLHttpRequest.xhr.onerror (workspace-html5.js:25204)(anonymous function) @ workspace-html5.js:1552
https://api.c9.io/projects/2612634/stats?ts=1456159082870&access_token=9cebmD9lL3M8Q6Vv7K0e Failed to load resource: net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED
workspace-html5.js:1552 Error: Failed to retrieve resource from api.c9.io
    at XMLHttpRequest.xhr.onerror (workspace-html5.js:25204)(anonymous function) @ workspace-html5.js:1552
workspace-html5.js:24781 Socket close; reconnecting: transport close(anonymous function) @ workspace-html5.js:24781
workspace-html5.js:24781 Schedule re-connect in: 250
ide.c9.io/_ping Failed to load resource: net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED
workspace-html5.js:24781 Schedule re-connect in: 250
api.c9.io/projects/2612634/stats?ts=1456159082870&access_token=9cebmD9lL3M8Q6Vv7K0e Failed to load resource: net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED
workspace-html5.js:1552 Error: Failed to retrieve resource from api.c9.io
    at XMLHttpRequest.xhr.onerror (workspace-html5.js:25204)(anonymous function) @ workspace-html5.js:1552
ide.c9.io/_ping Failed to load resource: net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED
workspace-html5.js:24781 Schedule re-connect in: 250
ide.c9.io/_ping Failed to load resource: net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED
workspace-html5.js:24781 Schedule re-connect in: 250
ide.c9.io/_ping Failed to load resource: net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED
workspace-html5.js:24781 Schedule re-connect in: 250
ide.c9.io/_ping Failed to load resource: net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED
workspace-html5.js:24781 Schedule re-connect in: 250
ide.c9.io/_ping Failed to load resource: net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED
workspace-html5.js:24781 Schedule re-connect in: 250
workspace-html5.js:7734 PubSub disconnected
workspace-html5.js:3978 [OT] document /index.html disconnected
workspace-html5.js:3978 [OT] document /stylesheets/sass/styles.scss disconnected
workspace-html5.js:4248 Collab already disconnected
workspace-html5.js:4258 COLLAB STREAM CLOSE
2ide.c9.io/_ping Failed to load resource: net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED
workspace-html5.js:24781 Schedule re-connect in: 250
ide.c9.io/_ping Failed to load resource: net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED
workspace-html5.js:24781 Schedule re-connect in: 250
api.c9.io/projects/2612634/stats?ts=1456159082870&access_token=9cebmD9lL3M8Q6Vv7K0e Failed to load resource: net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED
workspace-html5.js:1552 Error: Failed to retrieve resource from api.c9.io
    at XMLHttpRequest.xhr.onerror (workspace-html5.js:25204)(anonymous function) @ workspace-html5.js:1552
ide.c9.io/_ping Failed to load resource: net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED
workspace-html5.js:24781 Schedule re-connect in: 250
ide.c9.io/_ping Failed to load resource: net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED
workspace-html5.js:24781 Schedule re-connect in: 500
ide.c9.io/_ping Failed to load resource: net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED
workspace-html5.js:24781 Schedule re-connect in: 1000
workspace-html5.js:24781 Schedule re-connect in: 2000
workspace-html5.js:24781 Schedule re-connect in: 4000
workspace-html5.js:24781 Schedule re-connect in: 8000

#4

Looks like a DNS issue to me.


#5

I would agree. As far as I am aware we’ve had no DNS issues that could result in ide.c9.io being unresolvable, the problem is likely on your machine or internet connection


#6

Thank you, guys. I checked my internet connection and I noticed that I was connected to unencrypted wi-fi. Maybe this was not cause of my problems but now some error hihglights came back to IDE. For example not closed parentheses or other braces, if clauses. I don’t remember all kind of errors and warnings in IDE. Can I find somewhere full list of hints and warnings?
P.S. Now in browser console I have only one error:
GET https://vfs-gce-eu-51-3.c9.io/vfs/2279275/9cKMQLDDLYM7BKxF/home/.c9/installed?access_token=9cn2XhnEptzZ768pwlJy 404 (Not Found)
Is it critical?


#7

That error is fine, many workspaces don’t have that ~/.c9/installed file and the IDE will continue to work without it.